Середа, 24.04.2024, 09:52
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

Залісецький НВК "ЗОШ І-ІІст., ДНЗ"

Репозитарій
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Листопад » 21 » Тиждень української мови та літератури
15:09
Тиждень української мови та літератури

Бережіть природу і мову,

Щоби справжніми бути людьми

Пісню мами, її колискову,

Що уперше почули дітьми.

Все робіть, щоб річки не міліли,

І ліси хай піснями звучать

І щоб мовою рідною вміли

Україну свою оспівать.

Н. Красоткіна

Уже традиційно у перші тижні листопада в нашій школі урочисто проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада.

Відкриття Тижня розпочалося урочистою загальношкільною лінійкою. Ведучі лінійки Кардаш Альбіна і Свиридович Василь розповіли про значення мови в житті народу. Учитель української мови та літератури Гонца Г.І. ознайомила учнів та учителів з планом проведення тижня.

Метою всіх проведених заходів було: донести до учнів красу і багатство української мови; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

07.11.2017 Учителіу країнської мови і літератури Гонца Г.І, Сільвейстрова І.К. та Горобняк А.В. не тільки бездоганно підготувалися до Тижня, але й проявили творчу ініціативу.З нагоди відкриття Тижня української мови виготовили стіннівку на тему: «Найкраща мова єднання – українська». Саме назва цього колажу й стала девізом усього тижня.

08.11.2017 року учителі школи відвідали відкритий урок з української літератури у 9 класі. Урок підготувала вчитель української мови і літератури Сільвейстрова І.К.

Цього дня цікавим заходом стала інтелектуально-пізнавальна гра у 5 класі, яку провела вчителька мови Горобняк А.В., «Рідної мови тримаймося». На цьому заході учасники мали можливість перевірити всі свої раніше набуті знання з мови, продемонстрували творчі вміння, кмітливість та винахідливість.

09.11.2017 Вчителі відвідали урок української мови в 7 класі, який провела вчителька української мови та літератури Гонца Г.І.

12.30 Кращі учні школи разом із вчителями-словесниками зібралися в дружньому колі, щоб приєднатися до всіх свідомих українців і виявити пошану до рідної мови, а також перевірити власні знання з орфографії та пунктуації під час написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Після уроків вчителі-предметники провели Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Переможцями цього конкурсу стали учні: Кардаш А.В., Щербата М.М., Гуцуляк К., Вітюк В.В.

10.11.2017 Цікавим для учнів став урок-змагання «Із мови починається людина». Команди активно відповідали, прагнучи заробити якнайбільше балів. Турнір закінчився з однаковим результатом для обох команд.

Урочисте закриття Тижня української мови та літератури відбулося на загальношкільній лінійці. Активних учасників та переможців конкурсів нагороджено грамотами та подяками.

Учителі української мови та літератури висловили щиру вдячність усім учасникам, учителям та адміністрації школи за допомогу в організації та проведенні тижня.

 

Переглядів: 315 | Додав: tetiana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz